Let op! U belegt buiten AFM-Toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Verhuur, eigen gebruik
of combinatie

Bij Bergvliet Villa’s bent u vrij om het gebruik van uw villa naar eigen smaak vorm te geven: gaat u er alleen zelf gebruik van maken en wordt de woning niet verhuurd? Of wilt u juist geen omkijken hebben naar uw bezit en alles professioneel laten regelen? Ook dat is mogelijk. Permanente bewoning is echter niet toegestaan.

Het beheer van het park en uw woning is in goede (familie)handen bij Landgoed Bergvliet. Alle zaken worden professioneel geregeld zodat u ongestoord kunt genieten van uw bezit, van onderhoud tot aan verhuur. Kiest u ervoor om uw woning niet of slechts beperkt zelf te gebruiken? Dan bent u als ondernemer omzetbelasting (BTW) verschuldigd die u als voorbelasting aan de Belastingdienst kan terugvragen, inclusief de BTW op de aanschaf van de woning en inventaris. Bij 10 jaar verhuur betaalt u op deze manier geen BTW.

Zowel verhuur als eigen gebruik

Kiest u er als woningeigenaar voor om de woning  af en toe te verhuren en er daarnaast zelf gebruik van te maken, dan is de splitsingsregeling van toepassing. U splitst dan het gebruik in verhuur en privégebruik. Stel dat u de woning 39 weken per jaar verhuurt en 13 weken zelf gebruikt, dan kunt u altijd nog 39/52 = 75% van de voorbelasting (BTW) aftrekken.

Persoonlijk advies op maat

De precieze fiscale gevolgen zijn afhankelijk van de specifieke, persoonlijke situatie. Landgoed Bergvliet brengt u graag in contact met fiscale en juridische adviseurs die u een persoonlijk advies op maat kunnen geven